maanantai 25. toukokuuta 2009

Nallet




Kaikki aikani taitaa kulua pihahommissa, mutta käyn nyt välillä täälläkin kertomassa nalleista, jotka tein kansalaisopiston Nallekursseilla kahtena peräkkäisenä talvena. Isompi nalle on vuosimallia 2006 ja pienempi 2007. Nimiä niillä ei ole, mutta ihanaa niitä oli tehdessä. Mielestäni kuvissa niissä on aistittavissa tiettyä sielukkuutta.

torstai 14. toukokuuta 2009

Kiitos, että olet olemassa!



Pari korttia tuli tehtyä pikapikaa ja samantein vein ne saajilleen. Ei jäänyt kuin nämä dokumentit tapahtuneesta. Näin jälkikäteen kortteja kuvista tarkastellessani näen monia puutteita ja asioita, jotka olisi voinut tehdä toisin, mutta... Kun tekee kortin "musta tuntuu"-fiiliksellä, siitä tulee ihan eri näköinen kuin jos tekisi sen varta vasten esim. johonkin haasteeseen. Pidän juuri näistä fiilis-korteista.
Ja tuo kukkareijittäjä on ihana vehje, uusi sellainen. sillä saa herkkiä kukkia niin reikinä kuin pikkukukkinakin. Hyvää kesää kaikille, ihanaa että olette olemassa!

maanantai 4. toukokuuta 2009

Ruokavinkki






Kuten kunnon ohjelmaan tänä päivänä nykyään kuuluu, niin minäkin laitan mukaan ruokaosuuden ;). Avustajana minulla oli Supermies P (lapsiII) , joka äitiään auttoi mukisematta, siitä suuri kiitos...ja henkisestä tuesta. Kahden voileipäkakun sijasta meiltä valmistui kolme kakkua, sillä puuha oli niin mukavaa ja joutuisaa. Kaksi lihakakkua ja HUOM.HUOM., sen perinteisen kalakakun sijasta teimmekin juusto-voileipäkakun, millä oli valtava suksee. En kaihtanut edes aurajuuston käyttöä täytteessä enkä päällä koristeena, raitoina. Ja kehuja tuli mausta. Juustokakun tunnistaa sydän-juustokoristeista. Ja viinirypäleet olivat loistava lisä juuston makuihin.
Lihakakku oli ihan perusjuttu, maksapasteija-palviliha-täyte ja koristeet näkyy kuvissa.
Kermakakku oli mansikka-kerma-viettelys.
Kaupasta ostettuna yhden kakun hinnaksi olisi tullut n. 45€, nyt koko kattauksen sai samalla rahalla. Eikun hyviä kesäjuhlia vaan kaikille muillekin, tehkää kakut kimpassa!

Koru käytössä



Viikonloppuna oli perheessä juhlapäivä ja nuorimmaiseni pukeutui juhla-asuun. Minusta piste iin päälle oli nämä nappihelmet, jotka väriensä puolesta menivät ihan nappiin. ;)

Räsymatto




Jaan nyt kanssasi hauskan askartelun, joka valmistui minulla parhaimmillaan päivässä. Tietysti tarvikkeiden hankkimiseen, suunnitteluun ynnä muuhun menee oma aikansa, mutta itse työ valmistui matto polvilla televisiota katsellessa. Ohjelma tosin saattaa jäädä toisarvoiseksi...
Samaan syssyyn valmistin näitä kolme kappaletta ja varmasti teen näitä mattoja lisääkin, oli se sen verran hauskaa puuhaa. Yhden tekeminen poiki heti uusia ideoita toisen valmistamiseen.
Pohjana minulla oli se tavallinen liukueste, mitä monesti käytetään esim. mattojen alla; semmonen kumipinnotteinen ruutuverkko. Otin kuvan yhden maton nurjalta puolelta, että paremmin hahmottuisi. Kuteina käytin kangassuikaleita, jotka leikkasin kokoon n. 1,5-2cm x 15cm. Kankaana oli vanhoja kuteita, lempparipaitiksia, mekkoja... mitä nyt ikinä keksi laittaa. Joskus lapsuudessa tein näitä mattoja muovinauhasta, jota myytiin rullatavarana tähän tarkoitukseen. Mutta minusta on 100x mukavampi kierrätää joku vanha lempivaate tähän tarkoitukseen sopivaksi ja siinä sen muisto lepää. Ja pesen tämän maton pesukoneessa aivan surutta, ravistelen nukan suoraksi ja laitan narulle roikumaan. Helppoa.
Solmin kuteen umpisolmulla verkon "loimeen", ruudun kahdelle sivulle, rivi kerrallaan ja siinä se sitten valmistui. Tietty, jos haluaa oikein pörrösen maton, niin solmii suikaleita tiheämmin.
Iloisia askarteluhetkiä! Kuvat puhukoot lisää puolestani.